Završena 14. konferencija “Hrvatski dani sigurnosti”

Završena je 14. konferencija “Hrvatski dani sigurnosti  – Novi izazovi, novi odgovori: COVID-19 vs. korporativne i privatne sigurnosti”. Održana predavanja i paneli donijeli su brojne odgovore kako pristupiti izazovima koje postavlja globalna pandemija, ali i potaknuli pitanja o onome što menadžere sigurnosti čeka u budućnosti.  Zanimljivo je naglasiti da je fokus rasprava bio  na cyber sigurnosti jer je zabilježeno da je u vrijeme pandemije znatno porastao broj cyber napada i phishinga kojemu su bili izloženi brojni zaposlenici te je tako pandemija na vrh liste sigurnosnih prijetnji dovela cyber incidente.

– Nakon dvodnevnih izlaganja naših uglednih eksperata sigurnosti još jednom se potvrdilo da je korporativna sigurnost u pandemiji COVID-a odigrala izuzetno značajnu ulogu u očuvanju zdravlja zaposlenika. Menadžeri sigurnosti morali su odgovoriti na nove mjere i njihov utjecaj na poslovne aktivnosti, a protekli su mjeseci potvrdili da slijedimo europske i svjetske trendove u borbi protiv COVID-a u korporacijama – izjavio je na kraju konferencije Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti koja je organizator skupa.

Poruka konferencije jest da je neizvjesno što će se događati zbog digitalizacije i seljenja života u virtualni prostor, no jasno je da korporacije trebaju više pažnje posvetiti sigurnosti zaposlenika koji više ne rade u zaštićenim uredima te da su se prijetnje preselile iz fizičkog u virtualni prostor.

Sudionici konferencije su na svojoj tradicionalnoj humanitarnoj tomboli prikupili cjelokupan iznos potreban za kupnju automatskog defibrilatora koji će, u suradnji s Hrvatskom kućom srca, biti postavljen u jednoj od hrvatskih osnovnih škola. Konferencija je završena prezentacijom knjige “Korporativna sigurnost u okruženju pandemije COVID-19”, čiji su autori Lana Djurkin-König, Alen Ostojić, Alen Delić i Branko Mihaljević, a već je uvrštena kao udžbenik na neka sveučilišta.

 

PODIJELI...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email