Polica privatnosti

Datum stupanja na snagu: 03. svibanj 2019.

Web stranica https://danisigurnosti.hr/ (u daljnjem tekstu: Usluga) službena je stranica Hrvatske udruge menadžera sigurnosti posvećena Hrvatskim danima sigurnosti (u daljnjem tekstu: HUMS), koja svojim korisnicima i potencijalnim korisnicima pruža važne informacije kao što su: programi konferencija koje ustanova organizira u sklopu programa Hrvatskih dana sigurnosti, uvjeta i načina sudjelovanja, njihov sadržaj, imena predavača, raspored i trajanje, cijene pohađanja konferencija, načina nominacija za Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti, itd.. Sljedeća pravila o privatnosti potvrđuju našim korisnicima da se njihovi podaci prikupljaju samo za potrebe ustanove i da su zaštićeni u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?

Usluga prikuplja osobne podatke o korisnicima i potencijalnim korisnicima putem obrazaca za slanje upita i kontakt obrazaca dostupnih na stranici. Obrasci su namijenjeni svima onima koji se žele prijaviti za određeni program HUMS-a i/ili žele poslati upit bilo koje vrste. Podaci prikupljeni u ovim obrascima mogu sadržavati:

 • ime i prezime
 • zanimanje
 • email
 • kontakt mobilni telefon
 • tvrtka/institucija
 • oib
 • telefon
 • fax
 • ulica
 • pošta i mjesto
 • web

Ti se podaci prikupljaju samo u svrhu komunikacije od strane HUMS-a prema osobi koja je ispunila obrazac i u svrhu slanja fakture za određenu konferenciju. E-mail adrese korisnika također se koriste za razmjenu informacija i obavijesti o programima Hrvatskih dana sigurnosti obavještavajući ih o mogućim promjenama rasporeda i sl. Korisnici neće primati nikakve e-poruke namijenjene oglašavanju ili promociji komercijalnih i drugih sadržaja koji nisu povezani s HUMS-om i njezinim programima i uslugama.

Podaci o korištenju

Također možemo prikupljati podatke o pristupu i korištenju Usluge. Ovi podaci mogu uključivati informacije kao što su: adresa Vašeg računala (npr. IP adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, stranice naše Usluge koje posjećujete, vrijeme i datum Vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstvenog identifikatora uređaja i drugih dijagnostičkih podataka.

Podaci o praćenju i kolačićima

Kolačiće i slične tehnologije praćenja koristimo za praćenje aktivnosti na našoj Usluzi i održavanje određenih informacija. Više informacija o kolačićima možete pronaći na ovoj stranici.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu. Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web stranici.

S kim dijelimo vaše podatke?

Osobni podaci se prikupljaju isključivo u svrhu komunikacije s korisnicima HUMS-a vezano uz programe HUMS-a (konferencije i forumi) te u svrhu izdavanja i slanja računa korisnicima programa HUMS-a. Ti se podaci pohranjuju unutar HUMS-a preko kojeg se vrši obračun, izdavanje računa i naplata. Osobni podaci koje prikupljamo putem online obrazaca za prijavu sudjelovanja na Hrvatskim danima sigurnosti automatski se prosljeđuju našem web administratoru iz sigurnosnih razloga. Web administrator ne koristi ove podatke za bilo kakav marketing ili oglašavanje te upravlja podacima koji su mu dostupni u skladu sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka s GDPR-om.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Prikupljeni podaci čuvat će se onoliko dugo vremena koliko je potrebno za ostvarivanje svrhe njihovog prikupljanja.

Kako štitimo Vaše podatke?

Prije podnošenja prijave za program HUMS-a putem online obrasca za sudjelovanje na Hrvatskim danima sigurnosti , korisnici ili potencijalni korisnici moraju izričito dati svoj pristanak da se slažu s pravilima ove police privatnosti označavanjem potvrdnog okvira ispod obrasca. Osobni podaci prikupljeni ovim obrascima nikada se ne otkrivaju niti jednoj osobi koja nije zadužena za komunikaciju s korisnicima, izdavanje računa ili upravljanje web stranicom. Svi se osobni podaci čuvaju zaštićeni od neovlaštenog pristupa primjenom tehničko – organizacijskih mjera sigurnosti.

Koja prava imate nad vašim podacima?

Korisnici u svako doba mogu zatražiti brisanje bilo kojih osobnih podataka koje imamo o njima. To mogu učiniti osobno, poštom ili e-poštom na adresi/e-adresi HUMS-a.  Također, u svako doba se mogu odjaviti od primanja informativnih e-poruka vezanih uz Ustanovu i njezine programe.

Izmjene ove Police privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša pravila o privatnosti. Obavijestit ćemo Vas o svim promjenama objavljivanjem nove Police privatnosti na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese: info@uhms.hr