PREDAVAČ

Alen Ostojić

HRVATSKI DANI SIGURNOSTI

Alen Ostojić je kao predsjednik HUMS-a prvu Konferenciju hrvatskih menadžera sigurnosti organizirao još 2007. godine. Desetak godina kasnije pokrenuo je i Hrvatske dane sigurnosti, koji danas kao vodeći događaj posvećen korporativnoj, urbanoj i privatnoj sigurnosti okuplja vrhunske domaće i međunarodne stručnjake.

„Uvijek sam želio stvoriti platformu koja će okupljati i povezivati profesionalce sigurnosti u Hrvatskoj, kao mjesto na kojem ćemo razmjenjivati znanja, upoznavati se i družiti. To smo i ostvarili i danas idemo korak dalje i HDS razvijamo u još širu platformu dana sigurnosti koja okuplja i regionalne menadžere sigurnosti, kako bismo na široj razini predstavljati najnovije trendove i pokretati najvažnija društvena pitanja iz područja integralne sigurnosti, a u čemu će nam pomoći i Asocijacija menadžera korporativne sigurnosti jugoistočne Europe čiji smo suosnivači“, ističe Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti

Ostojić je magistar politologije i magistar sigurnosti, a karijeru počeo 1991. godine kao policijski inspektor, a 2001. godine prelazi u  Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Zatim je u dva mandata obavljao poslove direktora korporativne sigurnosti CROATIA osiguranja d.d. Trenutno je zaposlen na poziciji direktora sigurnosti Zagrebačkog holdinga. Nositelj je niza certifikata među kojima i onih za menadžment sigurnosti, za članove Nadzornih odbora te za korporativno upravljanje.
U okviru Hrvatskih dana sigurnosti pokrenuo je 2011. godine i dodjelu Hrvatske velike nagrade sigurnosti, a ovih dana pokreće novi projekt – ultimativni, zlatni standard za menadžere korporativne sigurnosti.

Od 1998. do 2008. bio je predavač kolegija Tjelesna zaštita na Visokoj školi za sigurnost u Zagrebu, a suvoditelj je programa cjeloživotnog obrazovanja menadžera sigurnosti na Sveučilištu VERN Zagreb.
Od 2013. godine obavlja i dužnost Predsjednika Savjeta za urbanu sigurnost Grada Zagreba, savjetodavnog tijela Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba. Autor i suautor je brojnih stručnih knjiga o privatnoj, urbanoj i korporativnoj sigurnosti. Ostojić je dragovoljac Domovinskog rata, odlikovan Spomenicom  domovinskog rata 1990.-1991., Spomenicom domovinske zahvalnosti i Medaljom Oluja.