PREDAVAČ

Lana Djurkin-König

HRVATSKI DANI SIGURNOSTI

Lana Djurkin-König je voditeljica regionalne korporativne sigurnosti za Ernst & Young, vodeću međunarodnu kompaniju u pružanju profesionalnih usluga za koju  trenutno radi 231  tisuća zaposlenika u 150 zemalja. Kao dio Globalne Sigurnosti i regionalnog Risk Menadžmenta, Lana je u svom svakodnevnom poslu odgovorna za fizičku i osobnu sigurnost više od 16 tisuća zaposlenika i 52 lokacije koje pripadaju tzv. DACH ili GSA regiji (Njemačka, Švicarska, Austrija, Lichtenstein). Zadaće njezinog tima obuhvaćaju regionalni krizni menadžment, kontinuitet poslovnog upravljanja, sigurnost putovanja u rizične zemlje, sigurnost i zaštita lokacija i informacija u fizičkoj formi, obrana od društvenog inženjeringa, obrana od unutarnje prijetnje, sigurnost sastanaka, događaja i štićenje VIP osoba.

Lana je u Ernst & Young došla iz DHL-a, najveće internacionalne logističke tvrtke na svijetu koja ima preko 550 tisuća zaposlenika u 220 zemalja i teritorija. U sjedištu DHL-a je tijekom pet i pol godina izgradila i koordinirala Globalni Sigurnosni Situacijski Centar, koji je dio korporativne sigurnosti i bavi se primarno izradom strateških obavještajnih analiza te procjenama sigurnosnih rizika.

Prvih sedam godina svoje karijere provela je kao viša stručna savjetnica u Ministarstvu obrane, a bila je i pripadnica kontingenta Oružanih snaga RH u Afganistanu. Diplomirala je na Pravnom Fakultetu u Splitu, te je magistrrala Međunarodne odnose u Zagrebu i MBA u Köln-u. Lana je gost predavač na temu upravljanja rizicima u sigurnosti na Primijenjenom učilištu Bonn-Rhein-Sieg i gost predavač na Agronomskom Fakultetu u Osijeku na temu bioterorizam. Radi i kao savjetnica te volontira za Odjel sigurnosti SOS Dječjeg Sela, a u slobodno vrijeme čest je gost govornik na strucnim konferencijama te je objavila višetruke članke  koji dižu svjesnost o promjenama u korporativnoj sigurnosti, pogotovo u sinergiji sa New Work i Future of Work temama.