PREDAVAČ

Darko Palačić

HRVATSKI DANI SIGURNOSTI

Dr. sc. Darko Palačić je profesor visoke škole te predsjednik Odbora za primjenu sigurnosnih normi Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. Dugogodišnji je Lead Risk Manager, HSEQ Manager, HSEQ Lead auditor za sustave upravljanja, Security Manager i privatni detektiv. Radi kao konzultant za uvođenje i primjenu upravljanja rizicima, uvođenje i primjenu međunarodnih normi za sustave upravljanja, postupanje u izvanrednim situacijama te kao konzultant u području poslovne sigurnosti.

Kao predavač na edukacijama za sustave upravljanja bavi se  upravljanjem rizicima, kvalitetom, okolišem, sigurnošću na radu, informacijskom i poslovnom sigurnošću. Predavač je i na brojnim domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim konferencijama te je član Europskog društva inženjera sigurnosti i član Programskog odbora Međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Menadžment i sigurnost“.

Autor je dvije knjige i dva priručnika, te više od 60 znanstvenih radova i više od 60 stručnih radova. Član je Komisije za nadzor nad radom ovlaštene osobe i reviziju danog ovlaštenja, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske. Član je Sektorskog vijeća XXIV. – sigurnost i obrana, Hrvatski kvalifikacijski okvir, Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Bio je dugogodišnji član Vijeća za prevenciju Grada Čakovca.