PREDAVAČ

Ante Gašpar

HRVATSKI DANI SIGURNOSTI

Ante Gašpar trenutno je potpredsjednik korporativne sigurnosti i integriteta u Coca-Coli Europacific Partners, jednoj od vodećih svjetskih tvrtki za proizvodnju robe široke potrošnje. U toj ulozi igra ključnu ulogu u identificiranju, razvoju i provedbi sigurnosnih strategija i programa za sprečavanje zločina i osiguravanje ukupne sigurnosti i integriteta.

 

Odgovoran je za razvoj sigurnosnih procesa, smanjenje rizika, reagiranje na incidente i ublažavanje odgovornosti u područjima kao što su financijska sigurnost, fizička sigurnost, zaštita informacija i rizik osoblja. Njegovo veliko iskustvo na ključnim vodećim pozicijama uključuje obnašanje dužnosti regionalnog službenika za sigurnost u Europi i višeg direktora korporativne sigurnosti u Teva Pharmaceuticalu, globalnom lideru u generičkim i biofarmaceutskim proizvodima. Također je dao vrijedan doprinos kao voditelj operacija korporativne sigurnosti u Axel Springer AG, medijskoj i tehnološkoj tvrtki s globalnom prisutnošću u više od 40 zemalja.

 

Ranije u svojoj karijeri, Ante je bio direktor za prevenciju gubitaka i koordinator za krize područja Srednja Europa u hotelima Ritz-Carlton i Marriott u Berlinu, Njemačka. Dobitnik je prestižnih nagrada kao što su Nagrada za regionalnog direktora godine Marriott 2007. i Nagrada predsjednika Ritz-Carltona 2005. za svoja izvanredna postignuća.

 

Međunarodnim zadacima u Indiji, Rusiji i Kataru, Ante je stekao dragocjeno iskustvo u različitim kulturnim kontekstima. Njegova obrazovna pozadina u prodaji i marketingu opremila ga je snažnim razumijevanjem jezika poslovanja, omogućujući učinkovitu komunikaciju i usklađivanje sigurnosnih strategija s poslovnim ciljevima.

 

Nadalje, Ante aktivno doprinosi području sigurnosti kao član upravljačkog odbora OSAC-a (Savjetodavno vijeće za prekomorsku sigurnost) u Njemačkoj. Od 2008. godine aktivan je član ASIS Internationala, vodeće udruge profesionalaca za upravljanje sigurnošću širom svijeta. Osim toga, Ante je na poziciji predsjednika Udruge za sigurnost u poslovanju za Berlin i Brandenburg, Njemačka.